Credit Management

Klantvriendelijk innen van openstaande facturen

Voor een gezonde cashflow

Met Buckaroo Credit management kan je het hele proces rondom de transactie automatiseren. Daarmee houd je grip op je debiteurenbeheer, door het tijdig innen van uitstaande facturen. Hiermee bespaar je administratief werk en verhoog je het inningspercentage. Onmisbaar voor een gezonde cashflow.

Een klantvriendelijk herinneringsproces

Credit Management is meer dan alleen het incasseren van uitstaande vorderingen. Het gaat verder dan de transactie, en start in veel gevallen nog vóór de facturatie, bijvoorbeeld bij het regelen van de incassomachtiging. Maar de grootste toegevoegde waarde van Credit Management ligt in de opvolging van openstaande facturen. Een klantvriendelijk betaal- en herinneringsproces is daarbij van groot belang.

Voordelen credit management

  • Minimaliseren kredietrisico‚Äôs
  • Een verkorte DSO¬†(days-sales-outstanding)
  • Automatische betaalherinneringen
ideal betaallink betaalherinnering per mail
Eerste betaalherinnering
Tweede betaalherinnering
Laatste aanmaning

Custom betaalherinneringen

Credit Management is een totaaloplossing die al je betalingsverkeer inclusief het versturen √©n het automatisch opvolgen van facturen via flexibele herinneringsschema‚Äôs verzorgt en beheert. Je kunt de herinneringen per e-mail, sms of brief versturen en voorzien van een ge√Įntegreerde betaalknop (of geprinte QR-code) waarmee jouw klanten het openstaande bedrag direct kunnen voldoen via √©√©n van de door jou aangeboden betaalmethoden.¬†

Hierdoor is het mogelijk om je debiteurenbeheer te automatiseren, inclusief eventuele overdracht van facturen aan een incassobureau. Alle inkomende geldstromen worden vastgelegd en verklaard binnen één systeem. In de praktijk betekent dit betaalgemak voor je klanten en een daling in risico en handmatig werk voor je onderneming.

Het Credit Management proces

Een voorbeeld van een Credit Management-flow, uiteraard naar wens te customizen.
Een voorbeeld van een Credit Management-flow, uiteraard naar wens te customizen.

Betalingsherinnering

Staat een factuur langer dan 14 dagen open? Dan kan het geen kwaad om een herinnering of aanmaning uit te sturen. Houd de communicatie daarbij wel klantvriendelijk, je hebt niet vanzelfsprekend te maken met een wanbetaler. Iemand kan nét op vakantie zijn, per ongeluk het verkeerde e-mailadres hebben doorgegeven of simpelweg vergeten zijn om de rekening te betalen. Hoe vaak je jouw klant herinnert, met welke interval en wanneer je administratiekosten in rekening brengt is aan jou. Heb je daarin advies nodig? Bel ons gerust.

Zelf de tone-of-voice bepalen

Een betalingsherinnering wordt beter betaald wanneer duidelijk is wie de afzender is. Daarom kan je bij Buckaroo vanuit eigen naam een herinnering mailen, smsen of per post versturen. Ook kan je de betalingsherinnering zelf naar smaak, doelgroep en huisstijl vormgeven. Je kan voor elke klantgroep een eigen credit management flow instellen met bijhorende betalingsherinneringen. Stuur de herinnering in het Engels of Nederlands, spreek aan met u of met je, kies voor weinig tekst of een uitgebreide uitleg, met afbeeldingen of zonder.

Waarom credit management?

  • Een hoger inningspercentage:¬†succesvolle betalingen worden gekoppeld aan de juiste factuur en klant. En mislukte transacties?¬†Die worden automatisch opgevolgd via een betaalherinnering per mail, sms of post.
  • Snel en gemakkelijk betalen: debiteuren betalen via automatische incasso of betaallink. Met keuze uit diverse betaalmethoden, waaronder iDEAL, PayPal en creditcards.¬†
  • Custom made betaalverzoeken:¬†elk betaalverzoek wordt verstuurd met jouw logo, opmaak en tekst.¬†¬†Ook de betaalwijze en termijnen bepaal je zelf.
  • Meer inzicht:¬†een totaaloplossing inclusief rapportage.¬†Zo kan je het betaalproces nog beter optimaliseren.¬†
credit management rapportage

Meer informatie over onze Credit Management oplossing?

Swapfiets Credit Management

Case: Swapfiets

Een fiets die altijd voor je klaar staat. En het altijd doet. Vooral in de studentensteden is Swapfiets mateloos populair. Hoe zorgen zij ervoor dat betalingen netjes en op tijd worden voldaan? Nou, met leuke betaalherinneringen.

Inspirerende cases

De ideale betaalmethode is voor elke situatie, product of dienst anders. Door het brede aanbod van betaalmethoden en unieke functies heeft Buckaroo altijd een passende oplossing. Doe inspiratie op met onderstaande cases.

Overzicht alle cases

Buckaroo helpt Youfone bij digitalisering betaalstrategie

Sim-only provider Youfone timmert hard aan de weg en is voornemens de komende twee jaar zijn klantenbestand te verdubbelen

Lees meer

Hoe maak je een betaalherinnering zo klantvriendelijk mogelijk?

Het percentage betaalde facturen wordt mede beïnvloed door het optimaal inrichten en vormgeven van je betaalherinnering. Bekijk onze tips.

Lees meer

Een iDEAL betaallink meesturen

Met de komst van de iDEAL betaallink zal de uitfasering van de acceptgiro nog sneller gaan verlopen. 

Lees meer