Een vlotte checkout-ervaring door te kijken naar je doelgroep

Je doelgroep en de juiste betaalmethoden, ze zijn als peanutbutter and jelly. Prima op zichzelf, maar samen zijn ze beter en als de verhoudingen dan nog eens op elkaar zijn afgestemd: heaven! Dat is misschien wat overdreven, maar toch, een vlekkeloze, vlotte betaalervaring afgestemd op jouw doelgroep, creëert een hemelse checkout-ervaring. En daar willen we heen, toch? 

De juiste betaalmethoden bepalen

Dat de juiste betaalmethoden kiezen op je webshop belangrijk is, heb je na deze intro wel begrepen. Maar hoe kom je daar nu, tot die vlekkeloze, vlotte betaalervaring? Eerst en vooral neem je straks best een payment service provider onder de arm. Het is de beste tip die we je kunnen geven. Zij kennen het online betaalproces van binnen en van buiten en kunnen je met raad en daad bijstaan in het gehele proces. Voor nu ben je nog even op deze blog aangewezen. Laten we er maar meteen invliegen! Je betaalmethoden bepalen doe je in functie van je doelgroep, maar hoe kom je erachter hoe jouw doelgroep graag wil betalen? Het is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Houd je rekening met het land waarin je doelgroep woont, dan kom je al een heel eind met je betaalpagina. In België betalen de meeste mensen met Bancontact gevolgd door Visa en in Nederland is dan weer iDEAL enorm populair en ben je tevens ook verplicht achteraf betalen aan te bieden. Ieder land heeft zo zijn specifieke betaalgewoonten en -voorkeuren. Best doe je hier wat onderzoek naar of ga je ten rade bij je betaalprovider. 

Plug-ins & things voor een feilloze checkout-ervaring

Door gebruik te maken van de handige plug-ins, gebouwd door je payment service provider, voeg je in een handomdraai betaalmethoden toe aan jouw webshop. Geen gedoe met coderen en uitdokteren hoe het technisch allemaal werkt, nee, diepgaande kennis is hier echt niet nodig. Gewoon downloaden, implementeren en je bent vertrokken. Voor elk platform of e-commercesoftware heb je een andere plug-in nodig, het is daarom belangrijk dat je weet op welk platform je webshop is gebouwd. Neem desnoods even contact op met je webshopbouwer, die zal je meteen meer informatie kunnen geven zodat jij verder kan. De meeste payment service providers laten je toe heel wat te customizen op de checkout-pagina. Zo komt de hele look en feel van je checkout best in hetzelfde kleedje als je webshop, in dezelfde huisstijl dus, zodat wanneer de bezoeker de betaalknop selecteert zoals bijvoorbeeld KBC/CBC, het gevoel heeft nog steeds op dezelfde website of pagina te zijn. Terwijl de betaler in feite naar de veilige betaalruimte van je PSP wordt geleid. Magic! Slim gezien zeggen we dan, want voor de consument creëert dat vertrouwen. En een vertrouwd veilig betaalproces leidt tot hogere conversie en een tevreden consument.

Dit artikel verscheen eerder op cielfm.be

Een betere checkout-ervaring in 1-2-3

Hoe optimaliseer je je checkout zodat bezoekers jouw webshop niet verlaten zonder af te rekenen? Maak het afrekenproces zo simpel mogelijk om te voorkomen dat klanten afgeleid raken en je vroegtijdig webshop verlaten.

Lees meer

Een Belgische webwinkel? Dan mag KBC niet ontbreken in de checkout

KBC is een Belgische grootbank en tevens een populaire betaalkeuze in de checkout. In een Belgische webshop mag de KBC-Betaalknop niet ontbreken op de betaalpagina.

Lees meer

Verrijk je checkout met de Belfius betaalbutton

Iedere consumenten met een Belfius betaalrekening kan gebruik maken van de Belfius Pay Button. Zij kunnen voor de Belfius betaalknop in de checkout kiezen, om deze vervolgens af te ronden in hun online bankomgeving.

Lees meer