Een betere checkout-ervaring in 1-2-3

Je webshop tot in de puntjes verzorgen? Daar hoort een doordacht checkoutproces bij. Webshopbezoekers die vroegtijdig het winkelmandje verlaten, dat wil je liefst vermijden. Toch gebeurt dit erg vaak. Hoe verbeter je je checkout en hoe vliegen je producten als zoete broodjes over je online toonbank?

Bezoekers haken af aan de checkout

Worden die online winkelkarretjes gretig gevuld, maar haken ze af aan de checkout? Dat is balen. Maar, het goede nieuws is: je hebt ze alvast wel tot daar gekregen. Want de harde realiteit is: het gros van de bezoekers halen de checkout niet eens. Is dit reden tot paniek en kan je je webshop maar meteen offline halen? Natuurlijk niet. Hoe vaak loop jij een kledingwinkel binnen, kijkt wat rond, past eventueel wat stuks en verlaat die winkel zonder een aankoop te doen? Wel, dat is bij jouw webshop precies hetzelfde. Een online shop is bovendien nog toegankelijker dan een fysieke winkel. Dus verlaat 70% zonder effectief de producten in het winkelkarretje aan te kopen? No worries, dan zit je precies op het gemiddelde.

Keep it simple

Maar dus, je wil je checkout verbeteren, want daar loopt het mis. Zorg voor zo min mogelijk afleiding tijdens het afrekenproces. Mensen zijn enorm snel afgeleid, zorg daarom dat je checkout zich focust op 1 ding: het plaatsen en afrekenen van de bestelling. Relevante betaalmethoden zijn één ding, daar hebben we het straks over. Maar als ongeduldige wezens als we zijn, willen we een bestelling ook zo snel mogelijk kunnen voltooien. Ellenlange invulvelden, daar heeft echt niemand zin in. Vraag daarom enkel informatie die je écht nodig hebt om de bestelling snel en degelijk te kunnen afronden en vul zoveel mogelijk automatisch in. Eventueel andere info die nuttig is voor marketingdoeleinden, die kan je op een ander moment proberen te bemachtigen. Het liefst maak je gebruik van een one-page checkout. Zo ziet de klant in één oogopslag hoeveel velden hij nog moet invullen. Kies je toch liever voor een afrekenproces opgedeeld in stappen, geef dan het aantal stappen duidelijk aan. 1 vuistregel dus: Keep it simple.

Gewenste betaalmogelijkheden

Ook al heb je tot aan de laatste stap van de aankoop de aandacht kunnen vasthouden, kunnen mensen niet betalen met het betaalmiddel van hun voorkeur? Dan haken ze waarschijnlijk alsnog af. Mensen zijn gewoontedieren en betalen graag steeds op dezelfde manier.  Zorg dus dat je betalingsmogelijkheden on-point zijn en afgestemd op je doelgroep. Bekijk alle populaire betaalmogelijkheden die jouw doelgroep verkiest. Dat vraagt wat onderzoek. Populaire betaalwijzen zoals Payconiq en AfterPay neem je best ook in acht.

 

Hou je rekening met bovenstaande tips, dan kon je vast al een heel eind. Meer weten? Het internet barst van de informatie over webshop en checkout-optimalisatie, ga op zoek naar de tips die werken voor jouw webshop (of kijk eens bij onze gratis whitepapers) en laat je webshop gaandeweg schitterende resultaten opleveren. Good luck!

Dit artikel verscheen eerder op okno.be

Verrijk je checkout met de Belfius betaalbutton

Iedere consumenten met een Belfius betaalrekening kan gebruik maken van de Belfius Pay Button. Zij kunnen voor de Belfius betaalknop in de checkout kiezen, om deze vervolgens af te ronden in hun online bankomgeving.

Lees meer

Een Belgische webwinkel? Dan mag KBC niet ontbreken in de checkout

KBC is een Belgische grootbank en tevens een populaire betaalkeuze in de checkout. In een Belgische webshop mag de KBC-Betaalknop niet ontbreken op de betaalpagina.

Lees meer

Recordaantal transacties met Bancontact

In 2020 zijn er 1,65 miljard betalingen gedaan met Bancontact. Dat is weer een stijging van 10% ten opzichte van het jaar ervoor. Bancontact deelde de cijfers met Buckaroo.

Lees meer