Een Belgische webwinkel? Dan mag KBC niet ontbreken in de checkout

Wat is KBC? KBC is een Belgische grootbank en tevens een populaire betaalkeuze in de checkout. De bank biedt namelijk meer diensten dan alleen bankieren. Zo kunnen shoppers eenvoudig en snel betalen met een QR-code in de winkel. Ook online betalingen gaan gemakkelijk en direct via KBC Mobile, zelfs zonder betaalkaart of kaartlezer. Heb jij een Belgische webshop? Dan mag de KBC-Betaalknop niet ontbreken op je betaalpagina.

Bereik en concurrentie

KBC heeft 12 miljoen klanten, een aardig bereik op de Belgische markt. Als online betaalmethode heeft het concurrentie van Bancontact, Payconiq, de Belfius betaalbutton en Sofort. De bank werkt echter stevig door op betaaltechnologie en is nochtans een populaire keuze in de checkout. KBC is te herkennen aan de witte betaalbutton met het lichtblauwe figuurtje. In het Franstalig-gedeelte van België heet de betaalmethode CBC.

 

 

KBC-betaalknop en Buckaroo

Shoppen op de smartphone, computer, laptop en tablet is eenvoudig via KBC Touch online bankieren. De KBC-Betaalknop is een onderdeel van KBC Touch. Deze betaalbutton is toe te voegen op je Buckaroo-betaalpagina. KBC-gebruikers betalen door in te loggen op hun internetbankieromgeving. Met je smartphone en de KBC Mobile app kan je  zelfs zonder kaart en kaartlezer afrekenen. De aankopen van je klanten worden real-time betaald, de betaling is dus direct en gegarandeerd.

Betalingen komen real-time binnen

Hoe werkt het voor de ontvanger? Betalen in real-time betekent dat de overschrijving direct wordt verwerkt. Het bedrag verschijnt meteen in je betalingsoverzicht, als webwinkelier hoef je dus niet op de betaling te wachten. Dit kan het verwerken van de bestelling van je klant versnellen. De uitbetaling van het bedrag gaat volgens afspraak met Buckaroo. Ook automatische terugbetalingen (refund) bij retouren met KBC zijn uiteraard mogelijk via Buckaroo.

Hoe werkt betalen met KBC?

Betalen met KBC verloopt in 3 stappen:

  • Klikt de klant op de KBC-Betaalknop? Dan komt de klant automatisch terecht in de online bankingtoepassing van KBC (KBC Touch of KBC Mobile).
  • De klant krijgt meteen een overschrijving aangeboden met het bedrag van de aankopen en jouw rekeningnummer. De klant kan die gegevens niet wijzigen.
  • De klant bevestigt de overschrijving in de online bankingtoepassing en ontvangt een betalingsbevestiging. Deze bevestiging zie je ook terug in de software van je payment service provider of op je zakelijke KBC-rekening, indien je geen gebruikmaakt van een PSP.

 

 

Hoe vraag je KBC aan?

Je kunt de KBC-Betaalknop direct aanvragen als betaalmethode in de checkout van je webshop via het aanvraagformulier op: buckaroo.eu/be/oplossingen/betaalmethoden/belfius

Over KBC

KBC is ontstaan in 1998 door een fusie van twee Belgische banken (Kredietbank en CERA-bank) en een Belgische verzekeringsmaatschappij (ABB-verzekering). Samen groeiden door tot één van de meest rendabele en best gekapitaliseerde financiële instellingen in Europa met meer dan 1.500 bankkantoren en 42.000 medewerkers wereldwijd.

Gerelateerde artikelen

Recordaantal transacties met Bancontact

In 2020 zijn er 1,65 miljard betalingen gedaan met Bancontact. Dat is weer een stijging van 10% ten opzichte van het jaar ervoor. Bancontact deelde de cijfers met Buckaroo.

Lees meer

De cadeaukaart accepteren: doen of niet?

Er worden in Belgie jaarlijks voor miljarden euro’s aan cadeaukaarten verkocht. Daar kun je als webwinkelier dus maar beter aan meedoen. Of niet?

Lees meer

Whitepaper: De ideale betaalstrategie

Om klanten voor je te winnen en te behouden. Download gratis onze whitepaper met tips voor de ideale betaalstrategie.

Lees meer